Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Történelmünk aranykincsei: aranyszarvas

Ár:
24.900 Ft
Cikkszám: TAK-01-1910
Szállítási díj: 890 Ft
A legendás csodaszarvas ismert alakja most színarany érmen kel életre. A mitikus lény motívumát a hátlap klasszikus címerábrázolása teszi teljessé.
Menny.:db

Leírás

A legenda szerint a csodaszarvas vezette először a vadászó magyarokat új hazájuk földjére. A mitikus állatot azonban az évszázadokkal a magyarokat megelőzően a Kárpát-medencében élő ősi nép, a szkíták is tisztelték!

1928-ban az észak-alföldi Zöldhalompusztán néhány sírásó az évszázad legnagyobb kincsleletének darabjait forgatta ki a fekete földből. A tompán csillogó aranyláncok, gombok és csüngők között ott rejtőzött a kor művészetének eddig ismert legszebb darabja, a 37 cm-es, hátraforduló szarvast mintázó arany pajzsdísz!

A legfinomabb színaranyból (Au9999) készült érem előlapján a legendás csodaszarvas elevenedik meg, hátlapján a 17. század nemes, fennkölt stílusát idéző, díszes címerpajzs ad méltó keretet a magyar címer és a rajta nyugvó Szent Korona alakjának. Az aranyérmen körbefutó hullámszegély visszafogott szépségével emeli ki az érem pompás motívumát.

Paraméterek

Anyag színarany (Au9999)
Minőség tükörveret
Súly 0,5 g
Átmérő 11 mm
Termék címkék: arany, címer, kincs, szarvas